CHUTNÉ, SVIEŽE, IDEÁLNE NA LETO

2534 Videní

Horúce letné dni nie a nie skončiť. Ochladenie je v nedohľadne a preto vám prinášame Top 15 letných drinkov tohto leta. Vynikajúco chutia a je to to pravé, čo sa k týmto horúcim dňom hodí. Drinky, ktoré ťa vezmú na pláž pod slamený slnečník s výhľadom na otvorené more a loďky plaviace sa na ňom. Znie to super, však?

 

FINGER-STIRRED NEGRONI

Ingrediencie:
30 ml. Tanqueray gin
30 ml. Campari
30 ml. Cinzano Rosso Vermouth

Servírovanie je veľmi jednoduché. Nalejeme ingrediencie do shakera, v ktorom máme už ľad a ako už samotný názov tohto drinku uvádza Finger-stirred, zamiešame to prstom a cez sitko nalejeme do pohára typu rocks. Nezabudnime na ľad a kúsok pomaranča ako ozdobu.
Obr. 1 www.thefiftybest.com

 

PEAR MOJITO

Ingrediencie:
45 ml. Mount Gay Black Barrel rum
22 ml. Limetková šťava
22 ml. Simple syrup
30 ml. Ambient hruškové pyré
lístky čerstvej mäty
club sóda, minerálka

V pohári typu Highball alebo lepšie známemu pod názvom Tumbler zľahka rozdrtíme lístky mäty. Pridáme zvyšok surovín okrem minerálky a ľad. Celé to v shakeri zatrepeme, vlejeme opäť do pohára a dolejeme minerálkou. Lístky mäty použijeme ako ozdobu.
Obr. 2 thehipflask.files.wordpress.com

 

BASIL GIMLET

Ingrediencie:
60 ml. Botanist gin
22 ml. Čerstvá limetková šťava
15 ml. Simple syrup
3-5 bazalkových lístkov

Všetky ingrediencie vložíme do shakera a poriadne pretrepeme. Takto dobre pretrepaný ho prelejeme cez sitko do vopred vychladeného cocktail pohára. Dozdobíme lístkom limetky.
Obr. 3 chopinvodka.com

 

THE SALTY BIRD

Ingrediencie:
45 ml. Zrejúci rum
22 ml. Campari
45 ml. Ananásový džús
15 ml. Limetková šťava
15 ml. Simple syrup
štipka soli
vysušený ananás

Všetky suroviny pretrepeme v shakeri  a cez sitko prelejeme do pohára typu Rocks, v ktorom máme kocky ľadu. Na dozdobenie použijeme kúsok vysušeného ananásu a pre doladenie chute, štipku soli.
Obr. 4 assets.coolhunting.com

 

THE PARROT´S GROG

Ingrediencie:
30 ml. Campari
15 ml. Smith and Cross rum
30 ml. Grepový džús
15 ml. Limetková šťava
15 ml. Med
club soda, minerálka

Všetky ingrediencie okrem minerálky vlejeme do shakera s ľadom, pretrepeme a cez sitko vlejeme do Rocks pohára s ľadom. Dolejeme minerálkou a dozdobíme cocktailovým dáždnikom a slamkou.
Obr. 5 hips.hearstapps.com

 

THE BLACK VLAD

Ingrediencie:
30 ml. Black Strap rum
30 ml. Samogon/Moonshine, číra pálenka s obsahom alkoholu 50%
30 ml. Limetková šťava
22 ml. Falernum likér-  základom je rum ochutený limetkou, zázvorom a mandľami
3 kvapky Angostura Bitters

Suroviny vlejeme do shakera, ale tentokrát ich nebudeme trepať, iba barmanskou lyžicou zamiešame a prelejeme cez sitko do Highball pohára s ľadom. Na ozdobenie použijeme lístky mäty a rozmarínu.
Obr. 6 esq.h-cdn.co

 

SOUR-CHERRY GIN SMASH

Ingrediencie:
60ml. Gin
6 čerešní
1 kocka cukru
15 ml oz. Limetková šťava
zázvorová limonáda
mesiačik limetky

V shakeri rozdrvíme čerešne a kocku cukru. Pridáme limetkovú šťavu, gin a zatrepeme. Cez sitko prelejeme do pohára typu Collins (vysoký úzky pohár), v ktorom máme ľad. Dolejeme zázvorovou limonádou a dozdobíme limetkou.
Obr. 7 esq.h-cdn.co

 

THE MALACCA FLIP

Ingrediencie:
50 ml. Tanqueray Malacca gin
45 ml. Hibištekový sirup
7 ml.  Maraschino liqueur
22 ml. Sladký vermouth
mesiačik citróna
lístky mäty
1 bielok
3 kvapky orange bitters

Lístky mäty a mesiačik citróna rozdrvíme v shakeri. Pridáme všetky zvyšné suroviny a najprv jemne zatrepeme bez ľadu. Pridáme ľad a silno zatrepeme ešte raz. Do Martini pohára kvapneme orange bitters a cez 2 sitká vlejeme drink. Lístky mäty nám poslúžia ako dekorácia.
Obr. 8 hips.hearstapps.com

 

THE MEXICAN MULE

Ingrediencie:
60 ml. Bootlegger vodka
15 ml. Limetková šťava
22 ml. Ananásový džús
15 ml. Simple sirup

Ingrediencie zamiešame v shakeri a prelejeme sitkom do Rocks pohára s ľadom. Dozdobíme trochou koreneného rumu, ktorý prilejeme na vrch.
Obr. 9 cdn.diffordsguide.com

 

THE SICILIAN FIRING SQUAD

Ingrediencie:
30 ml. Montelobos mezcal
30 ml. Solerno Blood Orange Likér
15 ml. Grenadína
30 ml. Limetková šťava
2 kvapky Angostura bitters

Do shakera vlejeme všetky ingrediencie. Zatrepeme a cocktail servírujeme cez sitko do Rocks pohára. Ozdobíme kolieskom limetky a Luxardo čerešňou.
Obr. 10 drinks.seriouseats.com

 

THE PALOMA PICANTE

Ingrediencie:
60 ml. El Mayor Blanco tequila
30 ml. Habanero nektár
90 ml. Grepová minerálka
kúsky grepu

V Highball pohári rozdrvíme kúsky grepu, prilejeme zvyšné ingrediencie, pridáme drvený ľad a dolejeme trochou grepovej minerálky.
Obr. 11 hips.hearstapps.com

 

THE RASPBERRY GIN RICKEY

Ingrediencie:
45 ml. Gin
120 ml. Minerálka
2 polievkové lyžice simple sirupu
čerstvé maliny
2 polievkové lyžice limetkovej šťavy 

2 čerstvé maliny rozdrvíme v Tumbleri. Pridáme ďalšie suroviny spolu s kockami ľadu. Ozdobíme malinami a kúskom limetky.


 

THE CLOSE SHAVE

Ingrediencie:
30 ml. New Amsterdam vodka
45 ml. Bazový likér
kvapka Prosecca

V shakeri pretrepeme vodku s bazovým likérom a ľadom. Prelejeme do dobre vychladeného martini pohára cez sitko a dolejeme Proseccom. Zdobíme kúskom rozmarínu.

 

THE SIDECAR

Ingrediencie:
45 ml. VS alebo VSOP cognac
22 ml. Cointreau
22 ml. Limetková šťava
cukor

Obruč cocktailového pohára pokryjeme vrstvou cukru.  V shakeri zamiešame zvyšok surovín s ľadom a cez sitko vlejeme do vopred pripraveného pohára. Na dozdobenie použijeme kúsok pomarančovej kôry.

 

STRAWBERRY BASIL BOURBON LEMONADE

Ingrediencie:
pre 8 osôb
240 ml. Bourbon
2 šálky jahôd
2 polievkové lyžice cukru
½ šálky citrónovej šťavy
12 lístkov bazalky
bitters

Do mixéra vložíme jahody a cukor. Dolejeme trochou vody a mixujeme až kým nemáme pyré. Potom pyré prelejeme na panvicu, prilejeme 1 ¾ šálky vody a necháme zovrieť. Vychladenú zmes precedíme aby sme získali krásny jahodový sirup. Do veľkého džbánu vlejeme sirup, bourbon, citrónovú šťavu, bazalkové lístky, bitters a dolejeme vodou.  Zamiešame a môžeme podávať.
Titulná foto: clv.h-cdn.co

 

Ingrediencie uvedené v týchto drinkoch sú originálne. Samozrejme, ak nemáte k dispozícii daný typ vodky, rumu alebo iného likéru, môžete použiť jemu podobný.

Dúfame, že sa vám zbiehajú slinky tak ako nám a vylepšíte si tieto horúce dni vyskúšaním niektorého z nich.

 

Zdroj: www.esquire.com 


Mohlo by vás tiež zaujímať


Koniec staničným bufetom. Staničný pivovar je miesto, kde chcete začať alebo ukončiť každú cestu vlakom!

Tento podnik sa nachádza na 2. poschodí na železničnej stanici v Košiciach. Úprimne Vám poviem, dozvedela som sa o ňom náhodou na zľavovom portáli, kde som našla kupóny na špeciálnu ponuku za…


Čajka v oblakoch

Bojnice nie sú len nádherný zámok, či najstaršia ZOO na Slovensku, ktorá nesie prívlastok národná, ale najnovšie im pribudla aj vyhliadková veža Čajka v oblakoch. Cestu k výhľadu na celé Bojnice,…


Na Bachledke, vysoko v korunách stromov

29. septembra oslávila svoje prvé narodeniny nová atrakcia v Bachledovej doline a my sme sa išli na ňu pozrieť z blízka. Chodník v korunách stromov vyrástol v srdci nádherných lesov Pieninského…


Najlepšie svetové mesto pre život

Je krásne, čisté, efektívne, má kopec skvelého jedla, históriu, kultúru a počasie je vynikajúce počas celého roka. Ak rozmýšľate o presťahovaní sa do iného mesta, Viedeň musí byť na úplnom vrchole…


Okúzľujúce pobrežné mestá Ameriky

Dnes vás zoberieme do Ameriky a ukážeme vám okúzľujúce malé mestá na pobreží Spojených štátov amerických. Charizma a jedinečnosť sú hlavnými vlastnosťami, ktoré tieto mestečká majú spoločné. …


WOW pláže sveta!

Leto je v plnom prúde. Ak si ešte nestihol dovolenku, tak určite si pozri tento zoznam WOW pláží sveta. Španielsko, Keňa, Thajsko, Dominikánska Republika, Izrael, Indonézia a dokonca aj Veľká…


Bardejov - Mesto na Topli

BARDEJOV         Jedno z najkrajších miest Slovenska. Jeho historické centrum mesta spolu s niekoľkými miestnymi stavbami boli v roku 2000 zapísané do Zoznamu svetového kultúrneho a prírodného…


Skvelá reklama pre Slovensko! TOP 11 miest na Slovensku podľa CNN

Slovensko opäť bodovalo vo svete a zaujalo redaktorov amerického spravodajského portálu CNN. Tí v ich reportáži 11 najlepších miest, ktoré treba navštíviť na Slovensku, ponúkajú čitateľom a…


Drevené chrámy - Humenné a okolie

Habura – Hradec Králové Chrám sv. Mikuláša Cerkvu vybudovali obyvatelia malej obce Habura pri Medzilaborciach na samom začiatku 16. storočia. Po tom, ako si v roku 1740 postavili nový murovaný…


LETO V MESTÁCH - POPRAD

Leto je v plnom prúde a mestá sa plnia turistami . Každé mesto ponúka niečo výnimočné a pestré pre obyvateľov a návštevníkov.Dnes vám priblížime letný program mesta Poprad. Leto v Poprade ponúka…